Headerbild

Norrvikens sjösportcenter

Norrvikens sjösportcenter är start och målplats för många som åker på Norrvikens sjöisbana och det ligger vid Norrvikens IP. Vid Norrvikens sjösportcenter hyr vi ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera samt erbjuder slipning av långfärdsskridskor.

Uthyrningen av långfärdsskridskor, försäljningen och skridskoslipningen vid sjöisbanan är öppen på lördagar och söndagar om isen är åkbar.

Öppettiderna är:

  • Januari: 10:00 - 15:00

  • Februari: 10:00 - 15:30

  • Mars: 10:00 - 16:00

Mera information om uthyrning kan man hitta här: Uthyrning av skridskor

Mera information om skridskoslipningen kan man hitta här: Skridskoslipning

På vardagar kan vi efter överenskommelse ta emot främst skolor men även företag och större kompisgäng.

Åk gärna kollektivt till Norrvikens sjösportcenter, se mera information under rubriken Vägbeskrivning.

Nya parkeringsbestämmelser gäller från sommaren 2023. Följ skyltningen om du kommer med bil till Norrvikens sjösportcenter. Tänk på de boende i området samt att utryckningsfordon måste kunna komma fram!

Sjöisbanan

Norrvikens Sjöisbana är 14 km lång och följer den långsmala sjön Norrviken norrut längs den östra sidan och tillbaka söderut längs den västra sidan. Det plogas också överfarter för den som inte vill åka hela varvet. Använder man överfarterna blir det 3.5, 7 eller 10 km, se översiktskarta här.

Sjöisbanan plogas och underhålls av personal från Sollentuna kommun. På vardagar plogar och slipar de isen kontinuerligt om det behövs och vädret tillåter. På fredagar anstränger man sig lite extra för att isen ska vara i bra skick under helgen. Behövs det plogas under helgen så finns normalt personalen standby.

Sollentuna skridskosällskap sköter verksamheten vid Norrvikens sjösportcenter och vi försöker uppdatera Facebooksidan (Norrvikens sjöisbana) och hemsidan om isläget på Norrviken.

Varje vinter arrangerar vi "FACKLORNAS KVÄLL". Vi markerar 3,5 km-banan med stormfacklor och marschaller och så åker man med facklor runt banan. Det kommer att finnas försäljning av glögg, korv och kaffe m.m. Under facklornas kväll håller vi uthyrning och slipning stängda.

Norrvikens sjösportcenter vid Norrviken (tidigare Skridskotullen) är sedan många år en hörnpelare i Sollentuna skridskosällskaps verksamhet.

En kanske ännu viktigare uppgift är att marknadsföra och väcka intresse för skridskosporten och skridskoåkning i allmänhet. Vi har Sollentuna kommuns fulla stöd för detta, från politiker till verkställande personal.

Servicen vid Norrvikens sjösportcenter är i huvudsak enkel försäljning av kaffe, saft, bullar, korv för grillning m.m. Många kunder frågar mest om banlängd och isförhållanden, men även om skridskor och övrig utrustning.

Sollentuna kommun informerar också om Norrvikens sjösportcenter på sin egen hemsida.